MIÉRT AJÁNLANÁNK MAGUNKAT A VETÉLYTÁRSAKKAL SZEMBEN?I. Cégünk múltja és háttere

Cégünk családi vállalkozásként alakult Ferhouse Bt. néven 1995-ben. Akkor egy helyben kezelt társasházzal kezdte meg tevékenységét, azóta több, mint 75 társasház mindennapi ügyeit kezeljünk 16 munkatársunkkal karöltve. Elmondhatjuk, hogy a 20 éves szakmai múltunknak köszönhetően, mind műszaki, mind pénzügyi, mind jogi területen komoly szakmai háttérrel és referenciával rendelkezünk.

II. Megközelíthetőség

Irodánk Budapesten a XIV. Lőcsei út 24-26/A Fszt./1. szám alatt található (a Bosnyák tér közelében), így jellemzően XIII., XIV., XV. kerületi társasházak közös képviseletét látjuk el.

III. Szellemi, műszaki, anyagi kvalitások

A közös képviseleti tevékenységet képzett szakemberekből álló saját csapatunk végzi. Társaságunk minden törvényes kritériumnak eleget tesz, ezen felül a teljes műszaki és tárgyi eszköz állománnyal bír a feladat első osztályú elvégzéséhez, továbbá 10 millió forintos felelősségbiztosítással is rendelkezik, mely ügyfeleink további nyugalmát garantálja.

IV. Jól elkülönített és nyomon követhető munkafolyamatok

Alapvetően minden általunk kezelt társasháznak megfelelő mérnöki és társasházkezelői végzettséggel rendelkező felelőse van, mellette azonban többen is részt vesznek a napi munkában. A társasházkezelők mellett ügyeleti szolgáltatásvezető működik. Külön ember foglalkozik az adminisztrációval, külön pénzügyes a beérkező számlák megfelelő engedélyeztetés utáni banki utalásával, külön pénzügyes a közös költség folyószámlák egyeztetésével, a fizetési felszólításokkal és behajtások ügyintézésével, mérlegképes könyvelők a könyvelési és számviteli feladatokkal, a cégvezetés folyamatos belső szakmai egyeztetésekkel, közgyűlések levezetésével, jogi, vagy nagyobb szakmai problémák megoldásával. A jogi eljárások kezelésére irodánkon belül, szerződéssel működő ügyvéd kolléga foglalkozik.

V. Fejlett Informatikai háttér

A könyvelési, pénzügyi, adóügyi és általános adminisztrációs (vízóra cserék, stb.,) feladatokat egy a programozókkal közösen fejlesztetett korszerű és átfogó könyvelési és ügyviteli program segítségével végezzük, így a nyilvántartást és a könyvelést is könnyebben, pontosabban, gyorsabban és átláthatóbban tudjuk végezni. Ügyvitelünk a megrendelői ellenőrizhetőség érdekében valóban könnyen átlátható, a könyvvezetés, a bizonylatok, és azok mellékletei világosan követhetőek, az év végi elszámolásokban a pénzügy területén kevésbé jártas tulajdonosok is könnyen eligazodnak. Ami még nagyon fontos, hogy a társasházakkal kapcsolatos feladatok (felújítások, karbantartások, stb.,) nyilvántartására is rendelkezünk saját célra fejlesztett szoftverrel, ebben a feladatok felvihetőek-átláthatóak, határidők szabhatóak, később a feladatok visszakereshetőek, határidő lejárata előtt a rendszer figyelmeztet, ha a feladat még nincs elvégezve. A feladatok további megtekintésre exportálhatóak is, ennek a programnak a segítségével semmi nem felejtődhet el az Ön házával kapcsolatban. Illetve programunk alkalmas még digitálisan iktatott dokumentumok tárolására is.

VI. Hatékony hátralékkezelés

Több helyen probléma a közös költségek beszedése, ezért ennek kezelését külön szakterületként kezeljük, két munkatársunkkal lehetőség van egyeztetni mailben, faxon, telefonon, vagy személyesen. A közös költségek pontos beszedéséhez a kiadott közgyűlési határozatok és befizetési csekkek mellett külön igény szerint költségtérítés mellett, havonta is nyomtatunk letéphető csekkel rendelkező személyre szóló díjbekérőt, illetve az internetes elérhetőséggel rendelkező tulajdonosokat havonta mailben részletesen tájékoztatjuk folyószámlájáról, melyet a rendszerünk automatikusan és díjmentesen végez. A hátralékba került tulajdonosokat többször felszólítjuk, ami rendszerünkben szintén automatikus és ingyenes. Sikertelen behajtás esetén mi is nyilván csak a jogszabályokban megengedett fmh.,, peres eljárással vagy végrehajtón keresztül tudunk az igényeknek érvényt szerezni. E mellett alkalmazzuk a részletfizetés, illetve ügyvédi felszólítások intézményeit is. Amennyiben a társasház szervezeti és működési szabályzata erre lehetőséget ad, a hat hónap feletti hátralékoknál jelzálogot jegyzünk be a társasház javára.

VII. Társasház számlavezetése

A társasházak OTP Rt-nél vezetett bankszámláinak ügyintézését (átutalások, számlaegyenlegek lekérése, lekötések) egy az irodánkban az OTP által telepített zárt rendszerű számítógépes elektra segítségével végezzük, így már a bank által küldött bankbizonylatokat megelőzően a tárgynapon tisztában vagyunk az aznapi terhelésekkel és jóváírásokkal, ami természetesen a tulajdonosok részére semmilyen többlet költséggel nem jár. Az OTP mellett természetesen más bankoknál is vezetünk társasházi számlákat illetve most már egyre nagyobb igény van a kettős aláírás lehetőségére, ami felől természetesen nem zárkózunk el.

VIII. Személyes ügyfélfogadás + 0-24 órás diszpécserszolgálat

Irodánkban heti két alkalommal kedden és csütörtökön hosszított munkaidős ügyfélfogadást tartunk, így a szükséges személyes egyeztetések is biztosítottak, e mellett a társasházkezelő kollégák az épületnél helyszínen igyekeznek a problémák megoldásában, és szükség esetén a társasházakban is tartanak fogadóórákat. Társasházkezelő kollégák által beosztott ügyeleti rendszerünk a hétvégi napokon is biztonságot nyújt a rendkívüli esetekre. A szerződött ügyeleti partnerek összehangolására, és ügyfeleink kiszolgálására valós élőhangos 0-24 órás diszpécserszolgálatot üzemeltetünk, ami éjjel-nappal, hétvégén és ünnepnapokon is üzemel.

IX. Megbízható, gyors, precíz partnercégek

Társaságunk több szakirányú karbantartó, hibaelhárító és kivitelező vállalkozással tart állandó kapcsolatot, illetve az épületek biztonságos üzemeltetéséhez szükséges 0-24 órás assistance szolgáltatókkal is együttműködünk (lift, kazán, gépészet, tűzvédelem). Áraikat árajánlatok alapján folyamatosan kontrolláljuk. Korábbi szolgáltatóink mellett szívesen együttműködünk a társasháznál megszokott és megelégedettséggel nyugtázott eddigi karbantartó, hibaelhárító vállalkozókkal is. Az elektromos, épületgépész és általános építőmesteri munkákat végző vállalkozók mellett különböző szakértő, felülvizsgáló, kárbecslő szakképesítéssel rendelkező vállalkozókkal is együttműködünk, hogy az esetenként szükséges, illetve szabványban előírt felülvizsgálatokat megfelelő gondossággal és biztonsággal tudjuk elvégeztetni. Fentieken kívül kapcsolatban állunk számos épülettakarító, rovarirtó és egyéb épülethigiéniás szolgáltatásokat nyújtó céggel.

X. Üzletpolitika

Munkánk során fontos elemként ítéljük meg a tulajdonosok közül választott számvizsgáló bizottsággal való jó együttműködést, mely a munkaközösségi szerepe és jellege miatt elengedhetetlen. A társasházak közös képviselete a fent leírtak alapján, mely nyilván csak egy kis szelete lehetett részletes mindennapoknak, talán az egyik legérdekesebb, összetettebb üzleti ága a versenyszférának. Kollégáinkat szakmai és etikai alapelvek mentén választjuk ki hosszú távú együttműködésre, így ma már számos olyan tulajdonos van, aki a Ferhouse nevet több mint tíz, tizenöt éve megnyugvással említi a társasház mellett, és az igazi üzleti sikert ebben a szakmában kizárólag ez jelentheti.


Ügyfeleink mondták

Ezúton is szeretnénk megköszönni, hogy a lakásaink folyosó részén lévő neonvilágítási problémát -amelynek megoldásáért Önhöz fordultunk segítségért-, pár nap alatt ilyen gyorsan és korrekt módon elvégezte.
Örülünk, hogy ez a régóta húzódó megoldatlan kérés végre „megértő fülekre” talált.
Mindenkori kulturált stílusát, a problémák azonnali megértését és azok gyors megoldását nagyon szépen köszönjük. Megnyugtató, hogy a házunknak ilyen hozzáértő, segítőkész gondnoka van.

A folyosó lakói nevében köszönettel és üdvözlettel,

Szabó Zsuzsanna és Fekete Gabriella
Kassák L. 70. V/48. és V/47.